Bănci și Asigurări

Semnele rele vin din China: Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional îşi reduc în acelaşi timp aşteptările de creştere economică pentru a doua cea mai mare economie din lume

Semnele rele vin din China: Banca Mondială şi Fondul...

Autor: Alex Ciutacu

05.06.2019, 14:33 601

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus previziunea de creştere economică pentru economia Chinei, pe fondul conflictului comercial dintre Beijing şi Washington, potrivit Bloomberg.

FMI şi-a redus previziunea de creştere economică cu 0,1% atât pentru anul acesta cât şi pentru anul viitor, la 6,2% în 2019, respectiv 6% în 2020, au anunţat reprezentanţii Fondului miercuri în Beijing.

„China şi partenerii săi ar trebui să lucreze într-un mod constructiv pentru a adresa problemele apărute în lanţurile de tranzacţionare”, a transmis fondul după vizita anuală pe Articolul 4 din China.

În acelaşi timp, FMI susţine că nu este nevoie de stimuli de politică monetară pentru a susţine economia Chinei, în cazul în care nu există majorări de tarife sau o încetinire semnificativă a creşterii.

Marţi, şi Banca Mondială şi-a redus perspectiva de creştere pentru economia Chinei pe fondul conflictului comercial. Astfel, Banca Mondială vede o creştere economică de 6,2% pentru anul 2020, dar şi-a menţinut predicţia pentru 2019, de 6,2%.

„Provocarea imediată a Chinei este să gestioneze şocurile cauzate de ternsiunile comerciale cu Statele Unite fără a-şi expune mai mult vulnerabilităţile economiei naţionale”, a transmis Banca Mondială miercuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO