Bănci și Asigurări

SocGen spune că vrea să crească în regiune prin forţe proprii, nu cu un partener, cum a titrat FT

SocGen spune că vrea să crească în regiune prin...

Autor: Razvan Voican

26.09.2013, 00:06 275
Grupul francez Société Générale, care controlează BRD, a dezminţit în­tr-o depeşă transmisă ieri agenţiei France Presse informaţia publicată mar­ţi-seară de cotidianul britanic Fi­nan­cial Times conform căreia francezii s-ar afla în căutarea unui partener care să le sprijine proiectele din Europa de Est.
 
„Société Générale neagă că ar cău­ta un partener pentru susţinerea proiectelor de creştere în Europa de Est, aşa cum în mod eronat a relatat Financial Times. Grupul subliniază, aşa cum de altfel se menţionează în articol, că planul de creştere în regiune va fi organic“, precizează SocGen pentru AFP.
 
FT a scris marţi-seară, citând două surse familiare cu planul invocat, că Société Générale ar căuta un partener de afaceri în Europa de Est pentru a-şi accelera penetrarea în regiune. Un eventual acord ar cimenta prezenţa în Rusia şi România şi în acelaşi timp ar deschide accesul spre alte pieţe. SocGen mai este prezentă în regiune pe piaţa cehă, unde KB este un contributor semnificativ la rezultatele grupului.
 
În acelaşi timp, FT a citat o declara­ţie a lui Frederic Oudea, pre­şedinte director general al SocGen, care spune explicit că „planul nostru de creştere va fi organic, fără îndoială“. Oudea fă­cuse o afirmaţie similară în iulie, într-un interviu pentru ZF, referindu-se la planurile de creştere pe piaţa locală, care ar urma să fie susţi­nute tot prin forţe proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO