Bănci și Asigurări

Directorul financiar al SocGen: BRD arată semne bune de revenire

Directorul financiar al SocGen: BRD arată semne bune de...

Autor: Razvan Voican

08.08.2013, 22:20 58

BRD a reuşit să revină pe profit după mai multe trimestre dificile şi este bine poziţionată pentru a putea profita de relansarea creşterii economice, spune Philippe Heim (foto), CFO al Société Générale - acţionarul majoritar al BRD. „Avem cea mai mare reţea şi ne aşteptăm la o tendinţă de normalizare a costului riscului. Avem o perspectivă pozitivă asupra BRD”, afirmă Heim.

SocGen consideră că banca locală arată semne bune de revenire. BRD a raportat pe şase luni un profit net de circa 62 mil. lei, în creştere cu aproape 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile operaţionale au fost reduse cu 9%, inclusiv prin închiderea a 26 de unităţi în prima jumătate a acestui an. De asemenea, a continuat ajustarea personalului, fiind tăiate încă 177 de posturi în semestrul I şi rămânând 7.815. Cât priveşte portofoliul de credite, BRD a raportat o stagnare a ratei creditelor neperformante în trimestrul al doilea la nivelul de 22,2%. Faţă de iunie 2012 ponderea este cu patru puncte procentuale mai mare, în condiţiile în care soldul creditelor nete s-a erodat cu circa 5,5% în ultimul an, până la 30,4 mld. lei. De asemenea, activele bilanţiere ale BRD au scăzut cu 6%, până la 44,9 mld. lei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO