Bănci și Asigurări

Subscrierile AXA au urcat cu 10% în primul semestru, la 17 milioane de lei

Subscrierile AXA au urcat cu 10% în primul semestru, la...

Autor: Anelis Baciu

05.08.2013, 10:44 167

Primele brute subscrise de AXA Asigurări, subsidiara locală a gigantului francez Axa, au crescut cu 10% în perioada ianuarie-iunie şi au ajuns la 16,7 milioane de lei (3,7 mil. euro), potrivit datelor publicate de asigurător. Şi volumul de poliţe nou subscrise de francezi pentru clienţii individuali au avansat în această perioadă cu 9%.

Compania nu a raportat însă valoarea veniturilor din poliţe noi. Dinamica pozitivă a afacerilor AXA vine în contextul în care piaţa locală de asigurări de viaţă a raportat un minus de 2,8% în primele trei luni ale anului, potrivit ultimelor date disponibile. Pe piaţa locală, AXA are o cotă de piaţă redusă, sub 2% din subscrierile pe asigurări de viaţă, asigurătorul fiind încă în perioada de dezvoltare a businessului şi de consolidare a reţelei teritoriale.

Francezii, care au intrat pe piaţă abia în 2010, au dezvoltat o strategie de vânzări diferită pe piaţa locală, alegând să deschidă unităţi teritoriale proprii, spre deosebire de majoritate companiilor de asigurări de viaţă care se bazează pe agenţi de vânzări sau pe distribuirea poliţelor prin reţele bancare. AXA a intrat pe piaţă prin achiziţia în 2010 a Omniasig Life, un jucător de talie mică, dar pregătirile pentru lansarea efectivă a operaţiunilor au durat mai mult de un an. 

 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO