Bănci și Asigurări

Top 10 al companiilor de asigurari pe 2007

Top 10 al companiilor de asigurari pe 2007

Click pentru imaginea intreaga

13.03.2008, 16:36 83

Anul 2007 a adus schimbari importante in clasamentul primelor zece companii de asigurari: in timp ce liderul pietei a ramas Allianz-Tiriac, Omniasig a urcat pe locul doi, iar Asiban este acum a treia companie de pe piata.
Allianz-Tiriac a ramas cea mai mare companie de pe piata asigurarilor si anul trecut, cu afaceri de 371 de milioane de euro, cu 17% peste nivelul din anul anterior.
Chiar daca primele brute subscrise de companie au inregistrat o crestere aproape la jumatate fata de media pietei, care a fost de circa 32% in euro, Allianz-Tiriac se pastreaza inca la mare distanta de al doilea jucator din top.
Pe locul doi in clasamentul asiguratorilor a urcat Omniasig, care, potrivit estimarilor bazate pe rezultatele companiei din primele noua luni din 2007, a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise de aproape 250 de milioane de euro.
Omniasig, companie detinuta de austriecii de la Vienna Insurance Group, a luat astfel locul ocupat in 2006 de o alta companie preluata de Vienna Insurance, Asirom, care a coborat pe locul patru.
Potrivit unor estimari anterioare ale managementului companiei, primele brute subscrise de Asirom au ajuns la 180 de milioane de euro in 2007, marcand astfel o crestere de 6% fata de nivelul din anul precedent.
Asiban, companie aflata in proces de vanzare, a urcat anul trecut de pe locul patru pe trei, dupa ce a inregistrat o crestere de 50% a afacerilor, mult peste media pietei, pana la 185,8 milioane de euro. Afacerile Asiban au accelerat puternic in trimestrul patru, astfel incat BCR Asigurari, care a fost al patrulea jucator de pe piata in primele noua luni ale anului trecut, a coborat pe pozitia a cincea la sfarsitul anului, insa fata de 2006 a urcat un loc.
BCR Asigurari a raportat prime brute subscrise de 174 de milioane de euro, in urcare cu 45%, cresterea fiind sustinuta, la fel ca in cazul multor asiguratori, de politele auto Casco si RCA.
ING Asigurari de Viata, cea mai mare companie de pe piata de profil, a coborat un loc, pana pe pozitia sase, cu prime de 149 de milioane de euro, cu 20% peste valoarea din 2006.
Cel mai dinamic asigurator din top 10 a fost anul trecut Unita, societate membra a Vienna Insurance Group, care a raportat o crestere de 87% a afacerilor in euro, pana la 137,8 milioane de euro.
Unita ocupa locul sapte pe piata la sfarsitul lui 2007, urmata de Generali, cu prime brute subscrise de aproape 120 de milioane de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor companiei.
Generali a ramas pe aceeasi pozitie pe care o ocupa in 2006, in timp ce Astra-Uniqa a coborat pe locul noua, cu prime brute subscrise de 112,1 milioane de euro.
Pe locul zece a ramas BT Asigurari, societate preluata recent de grupul francez Groupama, care a inregistrat anul trecut afaceri de 82,2 milioane de euro, fata de circa 60 de milioane de euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO