Bănci și Asigurări

Trei manageri noi in conducerea GE Money

04.07.2008, 22:11 39

Grupul american GE Money, care detine companiile Domenia Credit, Ralfi IFN si Motoractive Leasing, a numit trei manageri noi in conducerea operatiunilor de pe piata locala: Sorin Serban (Chief Risk Officer), Javier Lopez (Chief Financial Officer) si Barbaros Citmaci (treasury manager).
Noul Chief Risk Officer, Sorin Serban, 39 de ani, a mai lucrat la Millennium Bank, unde a fost risk manager & lending director, dar a ocupat functii de management si in cadrul OTP Bank, CA IB Corporate Finance si Citibank.
Javier Lopez, 39 de ani, noul director financiar al grupului pe piata locala, a ocupat anterior pozitia de Senior Manager Financial Planning & Analisys la sediul central al GE Money din Londra, iar inainte de aceasta a facut parte din echipa de management a diviziei de credite ipotecare a GE Money din Marea Britanie.
Barbaros Citmaci, 33 de ani, noul treasury manager al grupului, a mai ocupat aceasta functie in cadrul unei societati de servicii financiare din Turcia, Volkswagen Dogus Finance.
Anterior, el a detinut functia de treasurer in cadrul Deutsche Bank din Istanbul. In ultima perioada, in cadrul GE Money au mai avut loc mai multe schimbari de management. Directorul executiv al Domenia Credit, compania de credite ipotecare a grupului, a plecat din companie in februarie, pentru a prelua conducerea Verida Credit, companie de credite ipotecare recent infiintata. De asemenea, in aceasta vara a plecat din companie si Stefan Coroianu, seful Ralfi IFN, societate care vinde credite de consum sub brandul Estima Finance.
GE Money, divizia de finantari de retail a gigantului american General Electric, a cumparat Domenia Credit, Ralfi si Motoractive Leasing la sfarsitul lui 2006, valoarea tranzactiei fiind de 140 de milioane de euro. Recent, cele trei companii au inceput sa functioneze sub numele de GE Money, insa juridic ele au ramas entitati separate.
In primele cinci luni ale acestui an, GE Money a acordat finantari de 150 de milioane de euro pe piata locala, cu 57% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007.
General Electric, grupul din care face parte GE Money, mai activeaza in real-estate, energie, echipamente medicale, transporturi sau infrastructura, circa 80% din businessul grupului din regiune provenind din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO