Bănci și Asigurări

Trei sferturi din angajaţii Piraeus Leasing s-au ocupat de clienţii vechi

Autor: Ciprian Valentin Botea

13.12.2010, 23:52 151

Piraeus Leasing, un jucător de top pe piaţa locală, şi-aredirecţionat anul trecut aproape trei sferturi din angajaţi cătreadministrarea portofoliului existent, în condiţiile în care cerereapentru finanţări noi a scăzut puternic şi bunurile recuperate de laclienţii rău-platnici s-au înmulţit.

"Scăderea pieţei de leasing în 2009 a făcut ca principalaprovocare să fie menţinerea unui portofoliu sănătos. Astfel, 70%din angajaţii companiei au fost redirecţionaţi către mentenanţaportofoliului existent, în timp ce restul au avut drept ţintăatragerea de clienţi noi", potrivit raportului anual pe 2009publicat de grupul Piraeus.

Compania avea 63 de angajaţi în decembrie anul trecut, înscădere cu 10% faţă de perioada corespunzătoare din 2008, potrivitdatelor raportate la Registrul Comerţului.

Finanţările acordate de societăţile de leasing au scăzut în 2009cu 75%, la circa 1,3 miliarde euro, în aceste condiţii activitateacompaniilor concentrându-se în bună măsură pe revânzarea bunurilorrecuperate de la clienţii rău-platnici. În primele nouă luni dinacest an piaţa de leasing s-a contractat cu 27%.

Activele Piraeus Leasing ajungeau la 1,33 miliarde lei lasfârşitul lui 2009, fiind în scădere uşoară de la 1,37 miliarde leiîn anul anterior. Raportul grupului notează că finanţările noiacordate de compania de leasing s-au situat la un nivelsatisfăcător, dar scăderea portofoliului reflectă faptul căvaloarea rambursărilor şi a bunurilor recuperate a fost maimare.

Compania a avut o pierdere brută de 13,9 milioane lei în 2009,mult mai mare decât pierderea de 58.000 de lei raportată în anulanterior. Piraeus Leasing a intrat pe pierdere în 2008, după ce cuun an înainte obţinuse un profit brut de 6,45 milioane lei.

Grecii nu au mai publicat volumul finanţărilor acordate din2008, când valoarea acestora atinsese 176 de milioane de euro,fiind în scădere cu aproape 10% comparativ cu anul anterior. Lasfârşitul lui 2008, Piraeus Leasing se situa pe locul zece în top.Raportul privind activitatea pe anul trecut precizează doar căfirma a rămas în top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO