Bănci și Asigurări

Turcii de la Credit Europe Leasing si-au dublat afacerile in 2007

18.01.2008, 17:53 18

Credit Europe Leasing, companie membra a grupului turc Credit Europe, a acordat anul trecut finantari in valoare de 179 de milioane de euro, in crestere cu 85% fata de anul trecut, numarul contractelor incheiate fiind de aproape 3.200.
"Activitatea companiei a crescut mai mult decat rata de crestere a pietei de leasing datorita deschiderii catre leasingul imobiliar si introducerii unui produs relativ nou pe piata finantarilor imobiliare - sale and lease back", afirma reprezentantii companiei.
Afacerile Credit Europe Leasing au crescut de doua ori mai repede decat piata.
Anul trecut, cresterea pietei locale a leasingului a fost in jur de 40%, in conditiile in care dupa primele noua luni afacerile societatilor de leasing urcasera cu 42%. Din totalul finantarilor acordate de Credit Europe Leasing, 40% au fost destinate achizitiei de autovehicule, 28% - achizitiei de echipamente si 32% - dezvoltarii de proiecte imobiliare.
Fata de 2006, ponderile sectorului auto si ale celui de echipamente in afacerile companiei au scazut usor, in timp ce ponderea finantarilor pentru domeniul imobiliar aproape s-a dublat. "Sectorul finantarilor imobiliare a fost de departe cel mai dinamic segment pe care ne-am dezvoltat. Am profitat si de cererea in continua dezvoltare de pe piata, precum si de faptul ca oamenii de afaceri constientizeaza din ce in ce mai mult existenta produsului 'leasing imobiliar' ca alternativa la obtinerea de credite si facilitati bancare", explica oficialii Credit Europe Leasing.
Compania se asteapta in acest an la o crestere a afacerilor cu 50%, bazandu-se pe dezvoltarea sectorului transporturilor, dar si a celui de echipamente de constructii si medicale.
De asemenea, Credit Europe Leasing si-a planificat o crestere a numarului de angajati cu 25 de persoane, pana la aproape 100 si deschiderea a inca doua unitati teritoriale, reteaua companiei urmand sa ajunga astfel la sase unitati.
Compania are un capital social de circa 10 milioane de euro, controlat de Credit Europe Bank NV (Olanda) - 70,73%, Credit Europe Group NV (Olanda) - 27,85% si alti actionari - 1,42%.
Grupul turc mai detine pe piata locala o banca si o companie de asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO