Bănci și Asigurări

Un off-shore cipriot preia 5,39% din actiunile Asirom

30.05.2007, 18:33 19

Compania cipriota Tarkul Estates LTD a fost raportata ieri cu 5,39% din actiunile Asirom, in conditiile in care fondul de investitii Broadhurst a vandut pe RASDAQ acum 10 zile un pachet de 14,3% din actiunile companiei de asigurari. O participatie de 9,55% din Asirom a fost cumparata de la Broadhurst la inceputul saptamanii trecute de o alta societate off-shore Waterwe Ventures. Nu este clar daca Tarkul a cumparat de la Broadhurst. Cele doua pachete de actiuni au fost transferate contra a 17,8 milioane de euro.
Tarkul Estates LTD a devenit actionar la Asirom in contextul in care sedinta de luni a actionarilor companiei de asigurari, care urma sa analizeze propunerea de majorare a capitalului social al asiguratorului cu 55 mil. lei, nu s-a desfasurat, din cauza lipsei de cvorum, si a fost reprogramata pentru marti, 29 mai. "In urma verificarii prezentei si a identificarii actionarilor s-a constatat ca nu sunt intrunite conditiile legale si statutare de prezenta pentru tinerea adunarii generale la prima convocare. (...) sedinta extraordinara a actionarilor va avea loc in data celei de-a doua convocari, 29 mai 2007 (marti - n.r.), in aceleasi conditii si cu aceeasi ordine de zi", se arata intr-un comunicat al Asirom remis Rasdaq.
In afara de majorarea capitalului social cu 55 mil. lei, la 118,78 mil. lei, pe ordinea de zi a convocatorului Asirom, anuntat la 7 mai, mai figureaza si anularea hotararii actionarilor din luna decembrie 2006 privind cresterea cu echivalentul in lei a 13 mil. euro, prin aport in numerar, care a fost contestata de actionarii minoritari, intr-un proces aflat inca pe rol.
Totodata, actionarii vor discuta marti in legatura cu o alta majorare de capital, cu 954.060 de lei, reprezentand contravaloarea unor terenuri, asupra carora compania a obtinut atestarea dreptului de proprietate. Actiunile emise pentru aceasta majorare a capitalului vor reveni AVAS, iar participatia statului va creste de la 6,38% la 7,75%.
Potrivit celor mai recente date, actionarii companiei sunt InterAgro, grup controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, cu 50%, Broadhurst Investments Limited - 14,93%, QVT Fund - 12,23%, AVAS - 6,38%, alti actionari - 16,46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO