Bănci și Asigurări

Unda de optimism de pe pieţele externe a dus cursul sub 4,34 lei/euro

Autor: Ciprian Botea

12.12.2011, 00:00 61

Leul a continuat să se aprecieze uşor la finalul săptămânii trecute, iar cursul a atins vineri un nou minim al ultimelor cinci săptămâni, de 4,3397 lei/euro. Leul s-a apreciat vineri pe fondul sentimentului pozitiv al investitorilor legat de deciziile adoptate de oficialii europeni la summitul de la Bruxelles. Banca Naţională nu mai anunţase un curs oficial mai mic de 4,34 lei/euro de la sfârşitul lunii octombrie.

Leul s-a apreciat în prima parte a şedinţei de vineri pe seama întăririi euro în raport cu dolarul american, dar cursul a revenit peste pragul de 4,34 lei pe piaţa interbancară spre finalul zilei. Dolarul american a câştigat în acelaşi timp 0,3 bani în faţa leului, iar cursul oficial a urcat până la 3,2452 lei/dolar. Şi francul elveţian a câştigat teren, ajungând să fie cotat la 3,5136 lei. Dobânzile la depozitele atrase de bănci pe termen de o zi au rămas constante faţă de ziua precedentă, situându-se în intervalul 5,6-6,1% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO