Bănci și Asigurări

UniCredit a raportat o scădere a profitului cu 40%. Stocul creditelor a crescut cu 200 de milioane de lei

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac:

Ne îndreptăm spre încheierea unui an plin, cu activitate efervescentă, dar nu mai puţin dificil pentru sectorul financiar decât precedentul. (...) Facem eforturi pentru a ne plia pe cererea solvabilă, care rămâne la un nivel scăzut în pofida dobânzilor la minimum istoric.

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac: Ne îndreptăm spre încheierea unui an plin, cu activitate efervescentă, dar nu mai puţin dificil pentru sectorul financiar decât precedentul. (...) Facem eforturi pentru a ne plia pe cererea solvabilă, care rămâne la un nivel scăzut în pofida dobânzilor la minimum istoric.

Autor: Ciprian Botea

13.11.2014, 00:08 643

UniCredit Ţiriac, a şasea bancă locală după activele deţinute, a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 119 milioane de lei (27 mil. euro), cu 44% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii cheltuielilor operaţionale şi scăderii veniturilor din dobânzi.

Şi costul riscului s-a menţinut la un nivel ridicat de 262 puncte de bază, cel mai probabil pe fondul procesului de curăţare a bilanţului de credite neperformante prin care trece întregul sistem bancar. Băncile sunt forţate de BNR să provizioneze integral toate creditele scoase în afara bilanţului. UniCredit Ţiriac avea o rată de neperformanţă de 22% la finalul lunii septembrie.

Veniturile operaţionale au scăzut cu aproape 5% în primele nouă luni şi au ajuns la 981 mil. lei, în condiţiile în care stocul creditelor s-a majorat cu numai 200 mil. lei faţă de septembrie 2013, iar marjele de dobândă s-au îngustat. Cheltuielile operaţionale au crescut cu aproape 4%, la 512 mil. lei, astfel că raportul cost/venit s-a deteriorat, la 52%.

„Ne îndreptăm spre încheierea unui an plin, cu activitate efervescentă, dar nu mai puţin dificil pentru sectorul financiar decât precedentul. (...) Facem eforturi pentru a ne plia pe cererea solvabilă, care rămâne la un nivel scăzut în pofida dobânzilor la minimum istoric“, a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO