Bănci și Asigurări

UniCredit Ţiriac Bank a finalizat preluarea businessului de retail al RBS

Foto Mihai Dăscălescu

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ciprian Botea

05.08.2013, 20:14 641

UniCredit Ţiriac Bank a finalizat procesul legal de preluare a businessului de retail al RBS Bank, tranzacţia intrând în prezent într-o perioadă de tranziţie care va dura până la jumătatea lunii septembrie, în cadrul căreia clienţii cu produse de creditare vor continua să fie deserviţi de RBS în numele UniCredit. Clienţii care deţineau doar produse de cont curent, depozite şi produse asociate şi care şi-au dat acordul au fost deja transferaţi la UniCredit. Oficialii celor două bănci spun că aproape toţi clienţii au fost de acord cu transferul.

Practic, italienii au circa 80.000 de clienţi de retail standard, la care se adaugă 2.200 de la divizia Royal Preferred Banking. Portofoliului de retail al britanicilor, care a făcut obiectul tranzacţiei, cuprindea active de circa 315 mil. euro şi pasive de 230 mil. euro. Preluarea retailului RBS reprezintă prima achiziţie de portofoliu realizată de UniCredit Ţiriac Bank de la înfiinţarea băncii în urmă cu aproape şase ani prin fuziunea dintre HVB Ţiriac şi UniCredit România.

Britanicii de la RBS au decis să vândă divizia de retail şi să se concentreze pe clienţii corporate după ce mai multe încercări de a vinde businessul local în integralitate au eşuat. UniCredit a preluat de la RBS, pe lângă clienţi, şi 100 de angajaţi din zona de vânzări.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO