Bănci și Asigurări

Uniqa Asigurari: Clientii incep sa amane reinnoirea politelor

02.09.2009, 17:15 59

Asiguratorii vor incepe sa simta cu adevarat criza in aceasta toamna, deoarece acum expira majoritatea politelor incheiate anul trecut, iar o parte din ele nu vor fi reinnoite, din cauza scaderii puterii de cumparare a clientilor, cel mai mare declin urmand sa fie inregistrat de businessul cu asigurari auto Casco.

"De-abia acum incepem sa vedem criza din punctul de vedere al scaderii numarului de clienti noi, pentru ca multe polite ajung la scadenta. Pana acum am avut scaderi numai pe leasing, dar acum incep si pe corporate si retail", a declarat Ileana Horvath, presedintele Uniqa Asigurari (fosta Unita), numarul sase pe piata, cu afaceri de aproape 140 mil. euro anul trecut.

Daca in primul semestru compania a inregistrat o scadere de 1% a vanzarilor de asigurari Casco (prime brute subscrise) fata de aceeasi perioada din 2008, in iulie declinul s-a accentuat la 3%, in conditiile in care in anii trecuti pe aceasta linie de business asiguratorii raportau cele mai mari cresteri. Mai mult, odata cu scaderea primelor are loc o crestere rapida a daunelor platite, fenomen valabil in toata piata asigurarilor si periculos, deoarece ii lasa pe asiguratori fara lichiditati. In cazul Uniqa, despagubirea medie platita pentru asigurarile auto Casco a urcat de la 4.100 de lei anul trecut la 5.200 de lei (peste 1.200 de euro) in prezent, iar la politele RCA (raspundere civila auto obligatorie) despagubirea medie a sarit de la 4.800 de lei in 2008 la 5.500 de lei (1.300 de euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO