Bănci și Asigurări

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri ai României se retrage: Dan Pascariu părăseşte UniCredit Bank începând cu 3 aprilie, după mai bine de un deceniu

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri ai României se...

Autor: Claudia Medrega

02.04.2020, 18:18 2203

Dan Pascariu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, a decis să se retragă din funcţie începând cu data de 3 aprilie 2020.

“În şedinţa Consiliului de Supraveghere UniCredit Bank din 2 aprilie 2020, domnul Dan Pascariu, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, şi-a anunţat decizia de a se retrage din funcţie începând cu data de 03.04.2020”, a transmis banca.

„Îi mulţumesc lui Dan Pascariu, în numele Directoratului şi al tuturor colegilor, pentru contribuţia avută la dezvoltarea sistemului bancar şi, în special, a băncii noastre. Este una dintre cele mai importante figuri în istoria UniCredit Bank, cu o contribuţie relevantă şi constantă în crearea unei culturi organizaţionale sănătoase. Îi dorim tot ce este mai bun şi sunt convins că şi pe viitor va rămâne aproape de noi”, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Continuitatea activităţilor programate ale Consiliului de Supraveghere până la o nouă nominalizare pentru rolul de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere va fi asigurată de poziţia de Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Pascariu si-a început cariera bancară în anii 80 la Banca de Comerţ Exterior a României. La începutul anilor 90 a fost preşedintele băncii, iar apoi a fondat Banca Bucureşti, în prezent Alpha Bank şi apoi HVB Bank România, care ulterior a devenit UniCredit Bank România după o preluare la nivel internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO