Bănci și Asigurări

Valentin Tuca a plecat de la Clal Asigurari

Valentin Tuca a plecat de la Clal Asigurari

Valentin Tuca

14.06.2009, 17:29 67

Valentin Tuca a plecat de la conducerea Clal Romania, companie de asigurari de mici dimensiuni, vanduta recent de grupul israelian Clal unui grup de oameni de afaceri, in conditiile in care actionarul majoritar nu mai putea continua investitiile necesare pentru dezvoltarea societatii.

Tuca, 49 de ani, a fost numit in functia de director general al Clal in decembrie 2007, dupa ce a condus filiala locala a celui mai mare broker de asigurari din lume, Marsh (SUA), iar ulterior a fost directorul de dezvoltare al Marsh in Europa Centrala si de Est.
Israelienii de la Clal au intrat pe piata locala a asigurarilor la sfarsitul lui 2006, in urma cu doi ani si jumatate.
Pentru inceput, au investit in companie circa 11 milioane de euro, iar pentru urmatorii ani isi planificasera sa mai aloce 50-70 de milioane de euro in dezvoltare, obiectivul pe termen mediu fiind intrarea in top 10.
Investitiile nu au putut insa continua deoarece grupul israelian a fost lovit de criza financiara, care i-a adus pierderi importante, astfel incat a fost nevoit sa vanda afacerea din Romania. Clal a fost preluata cu 500.000 de euro de un grup de oameni de afaceri locali, dupa cum a anuntat compania, printre care se numara si Efraim Naimer, care a condus operatiunile de pe piata locala ale fondului de investitii TBIH. Fondul a detinut participatii majoritare la Omniasig si Omniasig Life, pe care le-a vandut catre austriecii de la Vienna Insurance Group.
In prezent, fondul controleaza companiile TBI Leasing si TBI Credit. Potrivit unor surse din piata, Naimer va prelua conducerea Clal. Contactat de ZF, el nu a comentat aceste informatii.
Clal trece in prezent printr-o restructurare masiva, numarul de angajati si cel de unitati teritoriale fiind redus semnificativ.
Compania a anuntat recent ca isi va transfera portofoliul, evaluat la circa 2 milioane de euro, la Omniasig.
De asemenea, Clal a renuntat recent la autorizatia de a vinde asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA), una dintre cele mai importante linii de business pentru asiguratori.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO