Bănci și Asigurări

Venitul operaţional al BCR va creşte cu dobânzi mici la depozite şi comisioane din tranzacţii

Venitul operaţional al BCR va creşte cu dobânzi mici...

Autor: Razvan Voican

30.09.2013, 00:06 16
BCR va înregistra anul acesta o creştere a venitului operaţional în jurul pragului de 5%, în timp ce cheltuielile operaţionale ar urma să scadă într-un ritm similar, în contextul în care restructurarea băncii a avansat mult, afirmă Gernot Mittendorfer, vicepreşedinte executiv pe financiar (CFO) al Erste Group.
 
Într-o prezentare susţinută recent la Londra, el a spus că pârghiile de creştere a veniturilor BCR sunt menţinerea unei „discipline stricte“ în stabilirea dobânzilor la depozite, vânzarea noilor pachete de cont curent (215.000 până la jumătatea anului) şi concentrarea pe tranzacţii şi alte servicii care aduc comisioane. Nicio referire explicită la creditare, care poate genera cele mai mari volume de comisioane.
 
În urma reducerilor succesive ale dobânzilor la depozite pentru creşterea marjei, BCR a devenit cea mai „zgârcită“ bancă în relaţia cu deponenţii oferind numai 3,2% pe an pentru economiile în lei pe trei luni. Potrivit datelor prezentate de CFO-ul Erste, marja netă de dobândă a BCR a revenit la 5% în T2, după ce în aceeaşi perioadă din 2012 căzuse la 4,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO