Bănci și Asigurări

VIDEO ZF Live: Dan Gătăianţu, directorul financiar al Asirom: După încheierea perioadei de plafonare a tarifelor RCA, preţurile ar putea creşte pe anumite subsegmente

Autor: Roxana Rosu

26.04.2017, 19:00 585

Companiile de asigurări vând RCA la tarife impuse, iar în luna mai plafonarea ar trebui să expire. Însă există opţiunea ca perioada de plafonare a tarifelor să fie prelungită de guvern.

Piaţa asigurărilor RCA şi CASCO ar putea scădea în acest an cu circa 10%, în urma pla­fo­nării tarifelor prin ordonanţă de ur­genţă, evoluţia acestui seg­ment depinzând şi de perioada în care pre­ţu­rile vor rămâne la nivelul actual, este de păre­re Dan Gătăianţu, director financiar şi mem­bru în boardul Asirom, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group.

„Ca urmare a plafonării tarifelor, piaţa o să descrească, probabil cam cu 10%, pe RCA şi Casco. Depinde cât timp rămân tarifele pla­fonate. Există opţiunea ca perioada de pla­fonare a tarifelor să fie prelungită de gu­vern. Vom vedea ce se întâmplă din iunie încolo“, a spus el la ZF Live.

De la jumătatea lunii noiembrie a anului tre­cut, companiile de asigurări sunt nevoite să vândă RCA la tarife impuse. Pe 19 mai pla­fonarea ar trebui să expire, iar companiile de asigurări ar trebui să aibă din nou posi­bi­litatea de a stabili tarifele în mod liber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO