Bănci și Asigurări

Video ZF Live. Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF: E mult spus că asigurătorii au făcut abuzuri, este de fapt o reaşezare a pieţei

Autor: Roxana Rosu

23.12.2015, 16:13 1727

E mult spus că asigurătorii au făcut abuzuri, este de fapt o reaşezare a pieţei, iar creşterea reală a primelor la transportatori nu a depăşit 20-30%, la creştere medie de 600 lei, a spus la ZF Live Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF.

”Asigurătorii nu au triplat primele. Nu e adevărat. Oferta e ceva, prima reală e altceva. Majorarea reală la prima de asigurări RCA este  600 lei media şi creşterea este de până la 20-30% la transportatori, mult mai mică la persoane fizice. Oferta e altceva, ea poate fi dată de cineva care nu vrea să facă RCA şi dă un preţ ca sa îl refuzi”.

Negriţoiu a mai spus că majorarea de 50%, stabilită ca limită cu asigurătorii, e o medie a ofertelor date transportatorilor în ultima vreme. 

”Ei au protestat faţă de o situaţie ipotetică. Nu am îngheţat creşterea, asigurătorii au suficient spaţiu până la 50%. Dacă o firmă are nevoie de o creştere de 75% sau 100%  pe RCA înseamnă că nu e profitabil şi trebuie să renunţe la produs sau să refacă oferta”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO