Bănci și Asigurări

Vienna Insurance, prime de 613 mil. euro in 2008

27.01.2009, 19:25 17

Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom - companii membre ale grupului austriac Vienna Insurance (VIG) - au inregistrat in 2008 prime subscrise in valoare de aproape 613 milioane de euro, in crestere cu 52% fata de volumul din anul precedent conform datelor publicate la Viena.

Aceasta este cea mai mare crestere inregistrata de Vienna Insurance pe pietele pe care este prezent in Europa Centrala si de Est, pe locul al doilea fiind Polonia, cu o majorare a primelor de 48,6%. Ca volum insa, Romania este a cincea piata pentru VIG, dupa Austria, Cehia, Slovacia si Polonia. Cea mai mare parte a primelor subscrise la companiile romanesti ale grupului au provenit in continuare din segmentul asigurarilor non-viata, care au adus 574 mil. euro, cu 47,5% mai mult decat in 2007.
In acelasi timp, asigurarile de viata au contribuit cu doar 39 mil. euro, insa dinamica a fost spectaculoasa pornind de la o baza redusa, astfel ca primele subscrise au urcat de aproape trei ori fata de nivelul din 2007. Vanzarile de asigurari de viata din Romania au crescut cel mai mult fata de celelalte piete pe care opereaza grupul austriac.
Rezultatele includ primele subscrise in primul semestru al anului 2008 la compania Unita, care a fost ulterior vanduta catre un alt grup austriac, Uniqa. Pe de alta parte, nu iau in calcul cifrele inregistrate de BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, in conditiile in care tranzactia de preluare a celor doua companii de la BCR s-a finalizat abia spre sfarsitul anului trecut.
La nivel de grup, VIG a inregistrat prime in valoare de 8,3 miliarde de euro, in crestere cu peste 16% fata de anul precedent. Cat priveste planurile pentru 2009 in Romania, VIG intentioneaza sa lanseze o promotie pentru vanzarea de asigurari de sanatate, considerand ca exista un potential substantial inca neexploatat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO