Bănci și Asigurări

Violeta Ciurel, numita director de relatii internationale la ING

Violeta Ciurel, numita director de relatii internationale la ING

Violeta Ciurel a fost timp de cinci ani director general la ING Asigurari de Viata

16.08.2006, 18:24 196

Violeta Ciurel, fost director general pentru pensii in cadrul grupului olandez ING, a fost promovata la inceputul acestei luni in functia de director general de relatii publice si internationale al grupului olandez.
Inainte de a pleca la Amsterdam in toamna anului 2004, Ciurel a fost timp de cinci ani director general la ING Asigurari de Viata, fiind unul dintre primii oameni pe care grupul i-a angajat in momentul in care a intrat pe piata romaneasca.
"Este o promovare. Ma voi ocupa de relatiile internationale cu guvernele, organismele internationale, inclusiv institutiile financiare, precum si cu asociatiile profesionale din domeniul financiar-bancar, al pensiilor si al investitiilor", a declarat pentru ZF Violeta Ciurel.
Ciurel ii succeda in acest post lui Johan Richters, care s-a pensionat.
"Este cu totul altceva decat ceea ce faceam inainte, este ceva foarte nou pentru mine. Partea de pozitionare si reputatie a grupului este acum principalul meu obiectiv", afirma noul director de relatii publice si internationale al grupului ING.
Ciurel spune ca o parte foarte importanta a activitatii ei vor fi relatiile cu Comisia Europeana, lobby-ul pentru imbunatatirea legislatiei si pentru tot ceea ce are impact asupra grupului olandez.
Chiar daca nu mai este director general pentru pensii, Ciurel si-a pastrat functia de consultant pentru guverne in ceea ce priveste reforma pensiilor. Ea spune ca acum este implicata in mai multe proiecte legate de pensii, printre care unul realizat de Banca Mondiala, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, grupul ING si alte institutii.
"Este vorba de un studiu comparativ despre pensii, ceva ce nu a mai fost facut pana acum. Rezultatele acestuia vor fi publicate anul viitor", explica directorul ING.
Ca director general pentru pensii (general manager global pensions) al grupului, Ciurel se ocupa de strategia de dezvoltare a produselor de pensii ale ING in toata lumea.
Ciurel spune ca intentioneaza sa se intoarca in Romania, dar inca nu stie cand va face acest lucru. Ea este inca profesor de asigurari la Academia de Studii Economice si, de asemenea, preda la o universitate din Amsterdam.
ING este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume. Olandezii au intrat pe piata romaneasca a asigurarilor in 1997, iar acum ING Asigurari de Viata este prima companie de pe piata de profil. Grupul mai opereaza o banca si o societate de brokeraj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO