Bănci și Asigurări

Volksbank a ieftinit creditele

31.01.2006, 19:55 9

Volksbank a anuntat o ieftinire a creditelor pentru clientii persoane fizice, continuand astfel seria de ajustari de dobanzi de inceput de an deschisa de Raiffeisen si Alpha Bank.

Astfel, Volksbank a redus cu o jumatate de punct procentual dobanzile la lei si cu un sfert de punct la euro, pentru finantarile imobiliare, pentru imprumuturile de nevoi personale garantate cu ipoteca, dar si pentru creditele auto.

Dobanzile sunt acum de 7,75% pe an la lei, respectiv 6,75% pe an pentru finantarile in euro. Pentru creditele in euro, banca percepe insa un comision "datorat rezervelor minine obligatorii" de 1,55% pe an, prin care incearca sa diminueze costurile suplimentare implicate de majorarea ratei rezervelor minime obligatorii pentru valuta impuse de BNR. La sfarsitul anului trecut, banca centrala a majorat nivelul ratei RMO cu 5 puncte procentuale, la 35%.

Pe langa cele trei banci care au redus dobanzile in ultima luna, alti doi jucatori au facut unele modificari la produsele destinate clientilor individuali. HVB Bank a relaxat conditiile de creditare, intr-un prim pas de unificare a produselor vandute cu cele ale Bancii Tiriac. OTP Bank a anuntat recent conditii speciale pentru acordarea creditelor de nevoi personale cu garantie imobiliara, care vor fi insa mentinute numai doua luni.

Prin reducerile de dobanzi, Volksbank isi confirma filosofia de a fi "lider de pret" in domeniul finantarilor pe retail, in conditiile in care oficialii bancii spun ca segmentul clientilor individuali este principala lor tinta. Vicepresedintele bancii, Gerarld Schreiner, a afrimat recent ca pana la sfarsitul anului soldul creditelor ar trebui sa ajunga la 540 mil. euro.

Pentru a sustine expansiunea creditarii, Volksbank isi va dubla reteaua de sucursale anul acesta. Volksbank opereaza in prezent o retea de 26 de unitati proprii, la care se adauga trei agentii, operate in sistem de franciza. Pentru saptamanile urmatoare banca are in plan deschiderea a inca doua unitati proprii, si a inca trei agentii in franciza. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO