Bănci și Asigurări

Volksbank a trecut pe profit la şapte luni, cu un câştig de 6,2 mil. euro

Autor: Ovidiu Tempea

02.09.2011, 00:00 306

Volksbank, a şasea bancă locală după activele deţinute, a trecut pe profit în iulie, rezultatul net fiind de aproape 6,2 mil. euro comparativ cu o uşoară pierdere la finalul primului semestru, a declarat vicepreşedintele băncii Lucian Cojocaru.

Rezultatul este conform cu standardele internaţionale de raportare (IFRS). În primele şapte luni, veniturile din dobânzi ale băncii s-au ridicat la circa 73 mil. euro, cele din trezorerie la peste 10 mil. euro, iar comisioanele bancare şi spezele au contribuit cu aproape 5 mil. euro la veniturile Volksbank. Provizioanele pentru riscul de credit au continuat să reprezinte principala categorie de cheltuieli, în condiţiile în care soldul acestora a crescut cu 64 mil. euro în primele şapte luni.

La sfârşitul lui iulie, activele Volksbank România se ridicau la 4,8 miliarde de euro, din care 3,1 mld. euro erau credite acordate. Banca raportează însă în continuare pierdere după rezultatul calculat potrivit standardelor româneşti de contabilitate (RAS). Pierderile conform RAS s-au ridicat la 73 mil. euro în primele şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO