Bănci și Asigurări

Volksbank caută lichidităţi de la clienţii companii, cu dobânzi mari la contul curent

Volksbank caută lichidităţi de la clienţii companii, cu dobânzi mari la contul curent

Autor: Liviu Chiru

12.12.2010, 23:40 22

Volksbank, a şasea bancă locală după activele deţinute, încearcăsă atragă mai multe lichidităţi de la clienţii companii, plătind odobândă de 3,75% pe an la contul Dinamic Extra, care funcţioneazăsimilar cu un cont curent. Pentru depozitele clasice la termendobânzile sunt aşezate pe palierul de 6% pe an, cu excepţiamaturităţii de nouă luni, pentru care remuneraţia este de numai3,75% pe an.

La euro, contul Dinamic Extra aduce o dobândă de 1,75% pe an, încondiţiile în care dobânzile pentru depozitele la termene de trei,şase sau douăsprezece luni sunt de la 2,5% până la 2,75% pe an.Volksbank este dependentă de lichidităţile asigurate de banca-mamădin Austria, în condiţiile în care are un raport credite/depozitede circa 500%. Grupul austriac Volksbank a anunţat recent căintenţionează să renunţe la operaţiunile de retail din regiune,căutând un cumpărător pentru subsidiarele sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO