Bănci și Asigurări

Volksbank România a fost transferată către un vehicul special. Cum au ajuns două SRL-uri austriece să deţină un sfert din sistemul bancar?

Volksbank România a fost transferată către un vehicul special. Cum au ajuns două SRL-uri austriece să deţină un sfert din sistemul bancar?

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Ciprian Botea

31.10.2011, 13:33 2630

Austriecii de la Volksbank au trecut subsidiara locală de sub controlul diviziei Volksbank International sub cel al unui vehicul special, VBI Beteiligung GmbH, deţinut la rândul său de Osterrreichische Volksbanken (51%), DZ Bank (Germania) şi Banque Populaire (Franţa), cu câte 24,5% din acţiuni.

Transferul Volksbank România către VBI Beteiligung GmbH a avut loc pe 21 octombrie după ce austriecii au semnat cu banca rusească Sberbank vânzarea subsidiarelor din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia celei din România.

"Schimbarea la nivelul acţionariatului nu afectează în niciun fel operaţiunile băncii. Volksbank România îşi va desfăşura activitatea în aceleaşi condiţii ca şi până acum", a declarat Johann Lurf(FOTO), preşedintele Volksbank România.

Şi grupul austriac Erste a transferat în urmă cu doi ani cea mai mare bancă locală, BCR, sub controlul unui vehicul special. BCR şi Volksbank deţin împreună peste 25% din activele de 80 mld. euro din sistemul bancar. Volksbank era la jumătatea anului a şasea bancă locală după active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO