Bănci și Asigurări

Volksbank Romania a intrat pe piata cardurilor

23.11.2001, 00:00 16



Volksbank Romania, sucursala bancii austriece cu acelasi nume, si-a facut debutul pe piata cardurilor prin lansarea a trei carduri de debit. Unul dintre acestea va oferi posibilitatea obtinerii unui descoperit de cont (imprumut) in limita a doua salarii nete.

Cele trei carduri emise de Volksbank sub sigla Visa sunt emise in lei, sunt carduri de debit cu utilizare nationala si internationala si permit plata bunurilor si serviciilor furnizate de catre comercianti, dar si retragerea de numerar.

Ca in cazul tuturor cardurilor de debit, utilizatorii cardurilor Visa Volksbank vor putea dispune de sumele necesare direct din contul lor curent.

Potrivit informatiilor bancii, companiile romanesti aflate in baza de clienti a Volksbank pot opta pentru Visa Business Volksbank.

Angajatii companiilor pot utiliza cardul pentru cheltuieli de calatorie, combustibil si consumabile. Cat timp in contul companiei exista o suma care depaseste suma minima agreata, banii sunt eliberati direct din acest cont.

Banca va oferi aceste carduri prin sucursalele din Bucuresti, Cluj si Sibiu.

In prezent pe piata bancara romaneasca doar 13-14 banci emit efectiv carduri de debit sau de credit, dar potrivit studiilor in domeniu, acest segment de piata are un potential de crestere foarte mare.

Presedintele Visa pentru Europa Centrala si de Est spune recent ca Romania poate ajunge fara probleme la peste sapte milioane de posesori de carduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO