Bănci și Asigurări

Volksbank Romania isi majoreaza capitalul cu 50 milioane ATS

13.03.2001, 00:00 22



Banca comerciala Volksbank Romania, subsidiara a unei banci austriece, isi va majora pana la inceputul lunii mai capitalul social cu 50 milioane de silingi austrieci (ATS), mai mult de 90 de miliarde de lei.

"Banca mama a decis sa majoreze capitalul subsidiarei din Romania inca de anul trecut, desi nu era o necesitate impusa de cerintele bancii centrale, dar a considerat ca cel mai bun moment este acum.

Este posibil ca pana la incheierea procedurii de majorare a capitalului sa apara si ceva banci italiene si franceze, dar oricum , indiferent daca acestea vin sau nu, procedura merge inainte", a declarat pentru Ziarul Financiar, Laurentiu Mitrache, vicepresedintele bancii. El a mentionat ca s-a primit deja avizul de la Banca Nationala pentru aceasta majorare.

Volksbank Romania are in prezent un capital social de 100 milioane de silingi austrieci (peste 180 miliarde de lei). Volksbank Romania are ca actionari pe Volksbanken AG Austria -99,9%, Unternehmensbeteiligungs GmbH - 0,025%, VB-Unternehmensholding GmbH-0,025%, VB-Investmentbank AG - 0,025%, VB - Factoring Bank AG -0,025%. "Indiferent de cine va participa la majorare de capital, Volksbanken AG Austria va ramane actionar majoritar", mai spune Mitrache.

Volksbanken AG Austria este prezenta pe piata romaneasca de anul trecut din mai, implicandu-se efectiv in finantarea economiei, mai ales a persoanelor fizice. Banca intentioneaza, ca in viitor, sa lanseze carduri de debit si sa ofere clientilor sai electronic-banking si internet-banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO