Bănci și Asigurări

Volksbank Romania vrea sa ofere credite pentru populatie

01.06.2001, 00:00 18



Volksbank Romania, prezenta pe piata romaneasca de aproape un an, isi continua politica de finantarea a persoanelor fizice, lansand un alt tip de credit. Incepand cu a doua parte a lunii mai Volksbank a inceput sa ofere populatiei credite in lei pentru bunuri de folosinta indelungata - produse electronice, mobila.

Aceste imprumuturi sunt acordate pe o perioada de maximum 3 ani, iar valoarea maxima care poate fi contractata este de 30 milioane de lei. Avansul pe care trebuie sa-l plateasca solicitantul unui astfel de credit este de cel putin 30%.

Pentru a beneficia de un astfel de imprumut solicitantul trebuie sa fie cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania si sa fie angajat cu carte de muna. In plus, acesta are nevoie de doi giranti care sa indeplineasca aceleasi conditii ca si el. Rata creditului nu poate depasi 50% din venitul net al familiei.

O alta conditie impusa de Volksbank este ca bunul cumparat sa fie asigurat , iar polita de asigurare sa fie cesionata in favoarea bancii.

Volksbank Romania are in prezent un capital social de 100 milioane de silingi austrieci (peste 180 miliarde de lei), pe care intentioneaza sa-l majoreze cu alte 50 milioane de silingi austrieci. Volksbank Romania are ca actionari pe Volksbanken AG Austria -99,9%, Unternehmensbeteiligungs GmbH - 0,025%, VB-Unternehmensholding GmbH-0,025%, VB-Investmentbank AG - 0,025%, VB - Factoring Bank AG -0,025%.

Volksbanken AG Austria este prezenta pe piata romaneasca de anul trecut din mai, implicandu-se efectiv in finantarea economiei, mai ales a persoanelor fizice.

Banca intentioneaza, ca in viitor, sa lanseze carduri de debit si sa ofere clientilor sai electronic-banking si internet-banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO