Bănci și Asigurări

Volksbank urcă la 4% pe an dobânda la contul de economii în euro

Autor: Ciprian Botea

05.12.2011, 00:00 235

Austriecii de la Volksbank au majorat cu o jumătate de punct procentual, până la 4% pe an, dobânda plătită clienţilor pentru sumele economisite în contul de economii în euro. Dobânda la contul de economii în lei a rămas neschimbată, la 7% pe an. Suma minimă pentru constituirea unui cont de economii este de 100 de lei sau 25 de euro, iar suma minimă pentru alimentarea periodică a contului este de 40 de lei sau 10 euro.

Dobânda este virată anual în contul curent sau se capitalizează, iar în cazul în care clientul face retrageri înainte de aniversarea contului pierde dobânda acumulată pentru suma retrasă. Dobânzile sunt similare cu cele plătite de multe bănci pentru depozite la termen, austriecii încercând în prezent să atragă mai multe resurse locale după ce în trecut s-au bazat puternic pe finanţările primite de la banca-mamă.

Volksbank înregistrează în prezent unul dintre cele mai dezechilibrate raporturi credite-depozite din sistemul bancar, de circa 500%. Media la nivelul pieţei era de 118% la sfârşitul lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO