Bănci și Asigurări

Volksbank vinde credite de consum în lei cu dobândă fixă de 13% pe an

Volksbank vinde credite de consum în lei cu dobândă fixă de 13% pe an

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

05.09.2012, 00:01 278

Volksbank, un jucător de top zece cu acţionariat austriac, a redus cu 1,5 puncte procentuale dobânda la creditele de consum în lei fără garanţii, până la 13% pe an. Rata dobânzii este fixă pe toată perioada contractului. Valoarea maximă a împrumutului ajunge până la 45.000 de lei, iar perioada de rambursare nu poate depăşi cinci ani.

Banca nu percepe comisioane de analiză a dosarului sau de administrare a creditului. Clienţii plătesc însă un comision lunar de 1 leu pentru administrarea contului curent prin intermediul căruia se plătesc ratele lunare. Astfel, dobânda anuală efectivă la un credit de 31.500 de lei pe cinci ani urcă până la 13,9% pe an.

Rata lunară este de 718 lei, iar suma rambursată până la finalul contractului este de 43.000 de lei. Volksbank a reluat vânzarea de credite de consum în primăvara acestui an după o pauză de aproape trei ani. Banca a mai avut o ofertă promoţională în primăvară, când a vândut finanţări pentru consum în lei cu dobândă variabilă de 12,6% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO