Bănci și Asigurări

ZF Bankers’ Summit: Viitorul sistemului bancar european văzut de cea mai puternică firmă de consultanţă din lume la evenimentul ZF

Viitorul sistemului bancar european văzut de gigantul McKinsey

Christian Casal, global co-leader în divizia de ban­king a McKinsey

Autor: Razvan Voican

19.06.2012, 00:08 1764

Christian Casal, global co-leader în divizia de ban­king a McKinsey - cea mai puternică firmă de consultanţă din lume, va fi invitatul special al conferinţei ZF Bankers' Summit care are loc miercuri şi joi la Bucureşti.

El va prezenta o analiză privind viitorul sistemului bancar european, inclusiv strategiile câştigătoare pe care le-ar putea urma marile grupuri financiare.

Industria bancară vine după patru ani de stres puternic, în care profiturile s-au evaporat, acţiunile de pe bursă s-au prăbuşit, multe capete de manageri au picat, iar autorităţile de reglementare şi supraveghere încă se gândesc cum să corecteze erorile şi scăpările din trecut care au permis să se ajungă la o criză atât de extinsă.

Va exista o uniune bancară europeană? Va putea fi rupt cercul vicios dintre poziţiile financiare ale băn­cilor şi datoriile statelor din zona euro? Se va prăbuşi vreo bancă mare din Europa? Şi dacă băncile vor fi salvate în continuare, vor exista şi obligaţii de menţinere a creditării?

Aflaţi detalii despre ZF Bankers' Summit pewww.zf.ro/bankers

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO