Buget 2012

Premierul Boc: Sunt necesare noi discuţii cu FMI pentru bugetul pe 2012

Autor: Eliana Radulescu - Mediafax

18.10.2011, 00:04 173

Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor a fost finalizat de Guvern, dar va fi înaintat Parlamentului după ce Comisia Europeană (CE) va anunţa prognoza de creştere economică pentru România şi după ce ţinta de deficit pentru 2012 va fi stabilită cu FMI şi CE, a afirmat, ieri, premierul Emil Boc.

"Bugetul de stat, în forma proiectului, este finalizat la guvern, doar că aşteptăm doi indicatori macroeconomici importanţi pe care trebuie să îi stabilim în perioada imediat următoare şi care nu depind de noi", a declarat şeful Executivului după întâlnirea avută, la Parlament, cu senatorii PDL, partidul de guvernământ.

El a amintit că la 24 octombrie CE va anunţa prognoza de creştere economică pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană, inclusiv pentru România, "o prognoză revizuită în urma ultimelor lucruri întâmplate pe pieţele europene", urmând ca, după discuţii cu Comisia Europeană şi FMI, să fie stabilită şi ţinta de deficit pentru anul viitor. "Fără aceşti doi indicatori macroeconomici nu se poate înainta bugetul la Parlament. Noi am finalizat la nivel guvernamental o primă formă a proiectului de buget, dar pe indicatorii agreaţi în vară cu FMI şi Comisia Europeană, indicatori macroeconomici care se revizuiesc în întreaga Europă", a spus Boc. Prognoza de creştere economică a fost revizuită în scădere, de la 3,5%-4% la 2%-2,5%, de majoritatea analiştilor. Neoficial, şi FMI a coborât rata spre 2,5%-2,9%.

Conform legii, proiectul de buget pentru anul următor trebuie transmis Parlamentului de către Guvern până la data de 15 octombrie a fiecărui an. Reprezentanţii Guvernului au anunţat însă deja că proiectul de buget va fi finalizat după discuţii cu experţii FMI şi CE, aceştia urmând să sosească la Bucureşti săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO