Burse - Fonduri mutuale

1 milion de salariaţi români au dat lovitura: Fără să ştie, aveau acţiuni la Philips, gigantul care a explodat cu 40% peste noapte pe bursă. Vedeţi dacă sunteţi pe listă

1 milion de salariaţi români au dat lovitura: Fără...

Autor: Andrei Şerbănescu

30.04.2024, 00:06 6273

Compania olandeză a închis o dispută juridică de 1 mld. dolari, în condiţiile în care estimările analiştilor erau cuprinse între 2 mld. dolari şi 10 mld. dolari Administrat de Carpathia Pensii, Vital este singurul fond P2  din România care investeşte în acţiunile Philips.

Cu peste 40% se apreciau acţiunile conglomeratului olandez Philips la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de ieri de la Amsterdam, ducând valoarea de piaţă la circa 25 de miliarde de euro şi cotaţia la maximul ultimilor doi ani, conform Financial Times.

Dinamica venea în contextul în care producătorul de electrocasnice şi dispozitive medicale a anunţat că a soluţionat o dispută juridică privind aparatele sale care tratează probleme nocturne de respiraţie pentru suma de 1,1 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO