Burse - Fonduri mutuale

12 companii anunţă în această săptămână rezultatele pe T1

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

06.05.2013, 18:09 940

BRD-SocGen este prima companie mare de pe bursă care publică astăzi rezultatele pe primul trimestru. Inves­titorii aşteaptă să vadă dacă situaţia băncii s-a îmbunătăţit în condiţiile în care banca a încheiat anul 2012 cu o pierdere de 332 milioane de lei.

Interesaţi de rezultatele băncii nu sunt doar acţionarii majoritari, grupul francez Société Générale, ci şi SIF-urile care deţin pachete minoritare de acţiuni la a doua cea mai mare bancă după active.

Vineri, 10 mai, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are programată pu­blicarea rezultatelor financiare. Primul trimestru nu a fost deloc uşor pentru BVB având în vedere că mai multe iniţiative de restructurare şi de modificarea a comisioanelor propuse de management au fost respinse de acţio­nari prin neprezentare la AGA.

În plus, pe 29 martie, directorul general Victor Cionga a fost demis de CA. Tot vineri, sunt programate rezultatele Broker Cluj, Compa, Oil Terminal şi Rompetrol Well Services.

Data de 10 mai este data ex-dividend pentru acţiunile Petrom. Astfel că joi, 9 mai, este ultima zi în care investitorii mai pot cumpăra acţiuni Petrom purtătoare de dividende.

Petrom distribuie un dividend de 0,028 lei/acţiune, suma totală plătită acţionarilor ridicându-se la 1,58 miliarde de lei. În 2012, Petrom a făcut un profit net de 3,75 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO