Burse - Fonduri mutuale

​A doua zi de subscriere acţiuni Digi: Investitorii de retail au subscris 1,68 milioane de acţiuni, adică 51% din acţiunile oferite pe această categorie

​A doua zi de subscriere acţiuni Digi: Investitorii de...

Autor: Liviu Popescu

02.05.2017, 12:55 1460

Până marţi, la ora 12:30, investitorii de retail au subscris în total aproximativ 1,68 milioane de acţiuni RCS&RDS (Digi), adică 51% din acţiunile oferite acestui tip de investitori, potrivit brokerilor din piaţă. Oferta de vânzare de acţiuni se încheie pe 10 mai.

Oferta este structurată în două categorii: 15% pentru tranşa investitorilor de retail, adică 3,26 milioane de acţiuni, iar 85% tranşa investitorilor instituţionali, adică 18,5 milioane de acţiuni. Brokerii spun că oferta merge foarte bine astăzi şi că este interes.

Un investitor care vrea să cumpere acţiuni în oferta de vânzare a RCS&RDS (Digi) la bursa românească trebuie să aibă minimum 2.800 de lei având în vedere faptul că pragul minim de subscriere este de 50 de acţiuni, la preţul de 56 lei/acţiune.

Totodată investitorul trebuie să aibă banii decontaţi, şi nu poate subscrie prin asumare, adică de exemplu dacă investitorul dispune de 5.000 de lei, el nu poate plasa la broker un ordin de 10.000 de lei. O altă caracteristică a vânzării de acţiuni RCS&RDS, derulată în perioada 28 aprilie-10 mai, este discountul de 7% până vineri 5 mai, mai ridicat decât la precedentele oferte de listare care au folosit metoda discountului, cum ar fi MedLife şi Electrica de 5%. Dacă investitorul cumpără acţiuni RCS în perioada 8-10 mai, el beneficiează de un discount de 3%. Oferta a început deja de vineri, astfel că au mai rămas şapte zile de subscriere în cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni a unei companii private, care s-ar putea ridica la 1,2 mld. lei. Spre comparaţie, valoarea ofertei MedLife a fost de circa 250 mil. lei, iar a companiei de stat Electrica de circa 1,95 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO