Burse - Fonduri mutuale

ABN Amro intra in ring

09.02.2007, 19:05 14

Societatea de brokeraj ABN Amro Securities, apartinand grupului olandez ABN Amro, va putea intermedia tranzactii la Bursa de Valori incepand de luni, dupa ce a cumparat dreptul de tranzactionare la Bursa de Valori.
Societatea a fost autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in ianuarie, dupa ce si-a incetat activitatea in Romania la sfarsitul anului 2000, ca urmare a unei decizii la nivel global a ABN Amro. Compania va avea posibilitatea sa realizeze atat tranzactii pe cont propriu, cat si in contul clientilor, conform obiectului de activitate aprobat de CNVM.
Conform declaratiilor directorului general al societatii, societatea de brokeraj intentioneaza sa se orienteze catre piata obligatiunilor, aflata inca intr-un stadiu incipient in Romania.
ABN Amro Bank a fost consultant financiar, grup de distributie si agent de plata pentru cea mai mare emisiune de obligatiuni de pe piata locala, realizata, anul trecut, de Banca Mondiala, in suma de 525 de milioane de lei (150 de milioane de euro). Pentru realizarea emisiunii ABN a apelat anul trecut la o alta societate de brokeraj de pe piata, Intercapital Invest.
Filiala locala a bancii olandeze se plaseaza printre primele zece banci din Romania in functie de nivelul activelor si era pana acum una din putinele societati bancare din Romania fara societate de brokeraj pe piata de capital.
ABN Amro Securities are un capital social de 3,64 milioane de lei, controlat in proportie de 98,1% de ABN Amro Bank, actionarii minoritari fiind Amsterdam- Rotterdam Bank, Algemene Bank Nederland, Breschou si Tebema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO