Burse - Fonduri mutuale

Actionarii Ardaf dau afara administratorii si trebuie sa aduca 51 mil. euro

09.08.2006, 20:02 23

Actionarii Ardaf Cluj, companie pusa sub administrare speciala de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), au decis ieri majorarea capitalului social cu 181,2 mil. lei (51,5 mil. euro) prin aport in numerar, bani necesari pentru a tine firma in viata.
Initial, pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor figura propunerea de majorare a capitalului cu 110 mil. lei (31 mil. euro) si renuntarea la punerea in aplicare a unei hotarari mai vechi de majorare a capitalului cu 71,2 mil. lei (20,2 mil. euro).
Compania din Cluj este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin societatea Tender SA (70,69% din actiuni), off-shore-ul cipriot Clairmont Holding Ltd., detinut de fondul de investitii Firebird (12,71%), Raiffeisen Zentralbank Austria (10,19%) si altii, potrivit datelor RASDAQ. Tender se afla in arest in acest moment intr-un caz legat de o alta afacere.
"Actionarii au decis sa mentina hotararea veche si sa majoreze capitalul cu 71,2 milioane de lei in baza dreptului comun si cu 110 milioane de lei in baza dreptului special", a declarat Radu Cocea, avocatul desemnat de CSA pentru administrarea Ardaf. Compania a intrat in administrare speciala din cauza inrautatirii situatiei financiare si a scaderii coeficientului de lichiditate sub limita impusa de lege. Potrivit lui Cocea, majorarea in valoare de 110 mil. lei va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august, iar cea in valoare de 71,2 mil. lei - pana la sfarsitul lunii septembrie.
Tot ieri actionarii Ardaf au decis revocarea din functie a membrilor Consiliului de Administratie. Mandatele lui Octavian Manastireanu, Sorin Ciuca si Nicolae Petrisor au fost revocate ca urmare a retragerii aprobarii de catre CSA odata cu punerea societatii de asigurare sub administrare speciala la mijlocul lunii trecute.
Actionarii Ardaf urmau sa discute majorarea capitalului si revocarea actionarilor luni, insa adunarea nu a avut loc deoarece nu s-au prezentat reprezentantii grupului Tender.
Ardaf a inregistrat in 2005 afaceri de 64 mil. euro, fiind a opta companie de pe piata asigurarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO