Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii BVB au respins modificarea tarifelor prin neprezentare

Foto: Victor Ciupuligă

Foto: Victor Ciupuligă

Autor: Stefan Musgociu

15.03.2013, 00:06 535

Şedinţa AGA de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în care trebuia să fie discutată modificarea tarifelor aplicate brokerilor pentru tranzacţiile intermediate nu a putut fi derulată nici joi, la a doua convocare, tot din cauza neîntrunirii cvorumului necesar.

Joi au fost prezenţi acţionari care deţin 40,15% din capitalul Bursei, însă cvorumul minim necesar era de 50%. La prima convocare prezenţa a fost de 19,34%, iar cvorumul minim necesar era de 75%. Aceasta este a cincea adunare extraordinară la care Bursa speră să convingă acţionarii să participe, după ce precedentele patru încercări nu au întrunit cvorumul necesar.

Acţionarii Bursei au fost convocaţi miercuri şi joi într-o adunare generală extraordinară pentru a vota schimbarea politicii de comisioane aplicate brokerilor pentru tranzacţiile intermediate. Propunerea consiliului de administraţie presupune scăderea comisioanelor variabile din valoarea tranzacţiilor şi introducerea unui tarif fix lunar de 3.500 lei, fiind vizată astfel creşterea lichidităţii.

În aceste condiţii, brokerii cu rulaje foarte mari ar fi suportat costuri mai reduse, iar cheltuielile urma să crească pentru brokerii care intermediau tranzacţii mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO