Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Amonil au săltat cu 14% ieri pe bursă

Acţiunile Amonil au săltat cu 14% ieri pe bursă

Autor: Ioana Tudor

09.07.2014, 00:02 392

Acţiunile Amonil Slobozia (AMO) au crescut cu 14,5% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,0063 lei/unitate, cu puţin timp înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare de ieri. Evoluţia acţiunilor are loc după ce Finanţele Publice Ialo­miţa au vândut mai multe bunuri ale producătorului de îngră­şăminte chimice în contul datoriilor acumulate de acesta la bugetul statului. Vineri, 4 iulie, după anunţul privind cere­rea ANAF de deschidere a procedurii de insolvenţă împo­tri­va companiei, titlurile Amonil s-au prăbuşit cu 12,68%, iar luni au scăzut cu 11,29%. Astfel, graţie evoluţiei din şedinţa de marţi, acţiunile AMO au recuperat jumătate din pierderi.

Pe lista bunurilor Amonil vândute de Finanţele Publice, eva­luate la 2,2 mil. lei, se află un imobil situat în Slobozia, care a fost adjudecat la preţul de 1,1 mil. lei fără TVA, pre­cum şi mai multe clădiri de birouri aflate tot în Slobozia. ANAF a cerut începerea procedurii de insolvenţă împotriva Amonil Slo­bozia pentru datorii la bugetul statului de 5,5 mil. lei. Valoarea totală a bunurilor aparţinând producătorului de în­gră­­şăminte scoase la licitaţie de ANAF depăşeşte 23 mil. lei. La finele anului 2013, Amonil deţinea active corporale în va­loare de 63,7 mil. lei. Producătorul de îngrăşăminte chimice a în­registrat pierderi de peste 18.000 de lei în primul trimestru din 2014. La preţul de 0,0063 lei/titlu, compania are o capitalizare de 6,1 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO