Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile asiatice au crescut luni după o săptămână de scăderi

Acţiunile asiatice au crescut luni după o săptămână...

Autor: Ştefan Stan

19.09.2016, 10:03 90

Acţiunile asiatice au crescut luni, în condiţiile în care bursele europene şi americane au început să îşi revină pe fondul creşterii apetitului de risc pentru petrol şi a apropierii şedinţelor băncilor centrale de săptămâna aceasta, care vor clarifica situaţia măsurilor de relaxare, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI a avansat după cea mai mare scădere săptămânală din ultimele trei luni, crescând cu 1,2%. Săptămâna trecută indicele MSCI Asia Pacific, excluzând Japonia, a înregistrat un declin de 2,4%.

Indicele bursei din Taiwan a urcat cu 2,8%, cea mai mare creştere din ultimul an, în condiţiile în care companiile furnizoare pentru Apple au crescut puternic în urma exploziei cererii pentru iPhone 7.

Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a urcat cu 0,53%, în timp ce în Australia S&P/ ASX 200 a avut un declin de 0,04%. La Hong Kong, bursa a urcat cu 0,88%. Piaţa din Japonia este în continuare închisă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO