Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Băncii Carpatica, incluse în indicele BET în locul Electromagnetica

Acţiunile Băncii Carpatica, incluse în indicele BET...

Autor: Andrei Chirileasa

05.09.2013, 00:04 276
Acţiunile Băncii Carpatica (BCC) vor fi incluse începând cu data de 23 septembrie în indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai importante zece companii listate pe bursa de la Bucureşti (cu excepţia SIF-urilor).
 

Comitetul Indicilor, parte a consiliului de administraţie al BVB, a luat această decizie în şedinţa din 3 septembrie. Carpatica va lua locul acţiunilor Electromagnetica (ELMA) în BET, în condiţiile în care interesul pentru acţiunile băncii a crescut în ultimul an datorită rezultatelor pozitive. Acţiunile Carpatica au avut de la începutul anului tranzacţii de 12,8 mil. lei şi au înregistrat o creştere de 44,9%, în timp ce titlurile Electromagnetica au crescut cu 17% pe tranzacţii de 6 mil. lei. În plus, Carpatica a ajuns la o capitalizare de 40 mil. euro, faţă de 33,4 mil. lei în cazul Electromagnetica. Cele mai importante companii din BET sunt Banca Transilvania, cu o pondere de 21,8% ieri, Fondul Proprietatea, BRD şi Petrom, cu ponderi între 19% şi 20%, urmate de Transgaz, Biofarm, Transelectrica şi Bursa de Valori Bucureşti. Electromagnetica are în prezent o pondere de 1,28% în BET, o pondere mai mică având doar titlurile Broker Cluj (0,54%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO