Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile cele mai mari companii farmaceutice listate la Bucureşti scad cu 2,5% după anunţul de vânzare a acesteia

​Acţiunile cele mai mari companii farmaceutice listate...

Autor: Liviu Popescu

01.11.2016, 13:14 765

Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva (SCD), cea mai mare companie farmaceutică listată la BVB, scad în şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu până la 2,5% la 1,95 lei.

Evoluţia negativă vine în contextul în care aseară Zentiva, cu 844 mil. lei capitalizare, a public pe bursă un anunţ prin care grupul francez Sanofi, din care Zentiva face parte din 2009, intenţionează să-şi vândă divizia de medicamente generice din Europa.

Cu ocazia prezentării rezultatelor trimestriale, Sanofi a anunţat şi un plan de transfer al diviziei de generice din Europa care are aproximativ 3.000 de angajaţi.

“Sunt activităţi solide şi profitabile, totuşi pentru a continua să câştigăm cotă de piaţă trebuie să ne concentrăm pe alte segmente unde nu suntem atât de bine poziţionaţi“, a spus Olivier Brandicourt, directorul general al Sanofi, citat de publicaţia franceză Les Echos.

Pe bursa de la Bucureşti, ieri în jurul orei 16:00 Zentiva şi-a anunţat acţionarii şi investitorii cu privire la anunţul Sanofi.

„În concordanţă cu anunţul făcut odată cu publicarea strategiei 2020, Sanofi a analizat cu mare atenţie toate opţiunile disponibile în ceea ce priveşte viitorul diviziei de generice în Europa şi a decis să iniţieze procesul de separare în vederea vinderii acesteia“, potrivit unui comunicat al Zentiva semnat de Emma­nuelle Valentin, preşedintele Consiliului de administraţie al Zentiva.

Obiectivul companiei este acela de a identifica un potenţial cumpărător dornic să asigure o creştere durabilă a acestui business, pe termen mediu şi lung, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO