Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile celor cinci SIF-uri, discounturi faţă de activele nete de la 35,1% la 55,7%. La active, doar SIF Muntenia a fost pe plus în februarie 2021

Acţiunile celor cinci SIF-uri, discounturi faţă de...

Autor: Tibi Oprea

17.03.2021, 07:30 725

♦ Luna trecută, SIF Muntenia a depăşit SIF Transilvania din punctul de vedere al capitalizării ♦ Două societăţi au fost pe pierdere în februarie, în timp ce alte trei au încheiat luna cu un rezultat pozitiv ♦ De la începutul anului, cea mai tranzacţionată SIF este Evergent Investments (67,8 mil. lei), fiind urmată de SIF Oltenia (32 mil. lei).

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) s-au tranzacţionat în luna februarie 2021 la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 35,1% pentru Evergent Investments, fostă SIF Moldova (SIF2) şi 55,7% în cazul SIF Banat-Crişana (SIF1), potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB şi din rapoartele VAN ale societăţilor.

SIF Transilvania (SIF3) a avut un discount de tranzacţionare de 37,4%, SIF Oltenia (SIF5) s-a tranzacţionat la un discount de 51%, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) a avut un discount de 53,9%. De altfel, toate cele cinci societăţi şi-au diminuat discountul de tranzacţionare luna trecută cu valori cuprinse între 0,2% (SIF2 şi SIF3) şi 5,2% (SIF4).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO