Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au...

Autor: Ştefan Stan

29.09.2016, 12:12 694

Cel mai mare avans pe bursă l-a înregistrat OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată, care a întrerupt seria de pierderi şi a trecut pe creştere. Acţiunile Petrom s-au tranzacţionat la 0,2485 lei/acţiune, în creştere cu 2,06% la debutul şedinţei de joi.

Acţiunile OMV Petrom se tranzacţionau miercuri în a doua parte a zilei la 0,244 lei, în scădere de la 0,259 lei cât era în şedinţa de pe 22 septembrie, înainte de anunţul Fondului Proprietatea de lichidare a unei participaţii.

Scăderile înregistrate săptămâna trecută de acţiunile SNP au influenţat negativ evoluţia săptămânală a majorităţii indicilor locali, care au încheiat săptămâna cu variaţii mixte. Indicele de referinţă BET a crescut cu 0,3%, în timp ce BET-NG a scăzut cu 1%, cea mai slabă performanţă săptămânală din rândul indicilor locali. Fondul Proprietatea intenţionează ca prin lichidarea unei părţi din deţinerea la Petrom să majoreze free-floatul (numărul de acţiuni libere la tranzacţionare).

Acţiunile Romgaz au crescut joi cu 1,30%, în timp ce Transgaz a urcat cu 0,33% şi Electrica a urcat cu 0,73%. Transelectrica şi Nuclearelectrica au înregistrat cele mai slabe creşteri, cu 0,17%, respectiv 0,00%.

Barilul de petrol se tranzacţiona joi la ora transmiterii acestei ştiri cu 46,75 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO