Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile COTR, mai atractive fără „gratuite“

Acţiunile COTR, mai atractive fără „gratuite“

Autor: Andrei Chirileasa

14.09.2010, 23:50 29

Acţiunile companiei de construcţii Transilvania Construcţii(COTR) au câştigat 27% în ultimele trei şedinţe de tran zacţionare,după trecerea datei de în registrare pentru majorarea de capital cuacţiuni gratuite pe care compania o are în derulare.

Numărul tranzacţiilor cu acţiuni COTR a crescut după data deînregistrare, de la 3-4 transferuri zilnic la peste 10 tranzacţii,însă valoarea schimburilor rămâne scăzută, de câteva mii de lei pezi.

Transilvania Construcţii îşi va majora capitalul social cu circa7,7 mil. lei (1,8 mil. euro), prin încorporarea unor rezerve şiemiterea de acţiuni noi care vor fi distribuite cu titlu gratuitacţionarilor înregistraţi la data de 14 septembrie (9 septembrie afost ultima dată de cumpărare pentru a beneficia de gratuite).Fiecare acţionar va primi o acţiune nouă, cu valoarea nominală de33 de lei, la trei acţiuni deţinute.

Transilvania Construcţii este una dintre cele mai mari companiide construcţii din zona Ardealului, unde a construit printre altelesediul Nokia din Cluj, dar şi o tribună a stadionului CFR Cluj.

Compania a raportat în primul semestru o creştere de 43% acifrei de afaceri, la 17 mil. lei (4,1 mil. euro), însă profituls-a redus de aproape şase ori, la 118.000 de lei. Anul trecut,afacerile COTR s-au prăbuşit cu 51%, la 28,8 milioane de lei (6,8mil. euro), iar profitul s-a redus de la 5,5 milioane de lei în2008 la 0,3 milioane de lei.

Compania are însă un grad de îndatorare redus, datoriiletotalizând 22 mil. lei la finele lunii iunie, în comparaţie cu unnivel al capitalurilor proprii de 123 de milioane de lei.Principalii acţionari sunt Mircea şi Gabriela Timofte, cu câte 30%din acţiuni, în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) are 19%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO