Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile din SUA au crescut de la minimul ultimelor două luni. Acţiunile europene închid pe plus

Acţiunile din SUA au crescut de la minimul ultimelor...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2016, 18:47 160

Acţiunile din Statele Unite au crescut de la minimul ultimelor două luni, în condiţiile în care Apple şi-a extins creşterea din ultimele patru zile la 11%, în timp ce creşterea preţului petrolului a revigorat acţiunile companiilor din energie.  

Indicele S&P 500 a câştigat 0,7% în New York, după ce miercuri indicele a scăzut la cel mai jo snivel de după 7 iulie. Indicele de referinţă bursier este în continuare cu 1,9% mai scăzut decât valoarea de vineri, însă este în creştere cu 1,9% în T3.

Skyworks Solutions a crescut cu 5,1%, în timp ce Intel Corp a câştigat 1,1%. Companiile de petrol şi gaze de asemenea au urcat, iar Apple a ajuns la maximul de la acest an. Wells Fargo a scăzut în continuare, cu 2,6%, după ce un rapoart de la departamentul de justiţie din SUA arată că este investigate practica de vânzări.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,4% după cinci zile consecutive de pierderi. Siemens a urcat cu 1,6% după ce şeful companiei, Joe Kaeser, a spus că ar putea depăşi estimările de venituri pentru anul fiscal 2016.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO