Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene au crescut la maximul ultimelor trei săptămâni, după ce Hillary a scăpat de ”coşmarul” e-mail-urilor

Acţiunile europene au crescut la maximul ultimelor trei...

Autor: Ştefan Stan

07.11.2016, 16:50 416

 Acţiunile europene au crescut puternic luni, ca parte a unei relaxări la nivel global, după ce FBI a anunţat că dovezile adunate nu sunt suficiente pentru a o pune sub acuzare pe Hillary Clinton, scrie Marketwatch.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu peste 1,30%, în cea mai bună sesiune din 18 octombrie. Indicele s-a prăbuşit vineri cu 0,8%. Toate sectoarele cu excepţia celor din grupurile de utilităţi au trecut în teritoriu pozitiv de tranzacţionare, în condiţiile în care sondajele au reînceput să încline balanţa în favoarea candidatului democrat pentru preşedinţia Statelor Unite.  

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 1,45%, în timp ce în Germania bursa din Frankfurt a urcat cu 1,62%. La Paris, indicele CAC 40 a înregistrat o creştere de 1,58%, în timp ce în Spania, Ibex 35 a avansat cu 1,39%.

La Bucureşti, indicele BET a urcat cu 0,53%. Acţiunile OMV Petrom au urcat puternic, cu 2,24%, după ce OMV a anunţat că a descoperit petrol în Marea Neagră. Banca Transilvania de asemenea a înregistrat o creştere pe bursă, de 1,09%, urmată de Transgaz, cu 0,67%, şi de Romgaz, cu 0,64%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO