Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene au crescut pentru a doua zi consecutiv

Acţiunile europene au crescut pentru a doua zi consecutiv

Autor: Ştefan Stan

20.09.2016, 14:32 149

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%. Decizia de politică monetară a FED se va focaliza pe indicatorii despre starea economiei. Economiştii şi investitorii se aşteaptă ca FED să păstreze ratele neschimbate. Potrivit estimărilor, cel mai devreme ne putem aştepta la o majorare a dobânzii în decembrie în SUA.

Acţiunile europene au oscilat în condiţiile în care datele economice au fost mixte, iar semnalele că băncile centrale nu vor extinde măsurile de stimulare au crescut incertitudinea din piaţă.

Bursele europene au închis vineri la minimul ultimelor şase săptămâni, iar în prezent sunt cu 1,3% sub nivelul dinainte de votul pentru Brexit.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,57%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,62%. La Paris, CAC 40 a urcat cu 0,34%.

La Bucureşti, indicele BET a scăzut cu 0,3%. Cea mai slabă performanţă a avut-o Nuclearelectrica, care a înregistrat o scădere de 2%. La polul opus, Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu 1,95%, şi Omv Petrom a urcat cu 1,80%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO