Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene încep să treacă pe creştere după un debut slab în şedinţa de luni

Acţiunile europene încep să treacă pe creştere după...

Autor: Ştefan Stan

21.11.2016, 13:01 146

Acţiunile europene au scăzut în şedinţa de luni, în condiţiile în care creşterile producătorilor de mărfuri nu au reuşit să ridice restul pieţei, potrivit Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,04% în Londra, după ce a raportat a doua săptămănă pe plus. Antofagasta şi Anglo American au crescut cu peste 2,8%, în timp ce Royal Dutch Shell a urcat cu 1,5% în condiţiile în care preţul petrolului a crescut. Producătorii de medicamente au scăzut pentru a doua zi consecutiv.

În ciuda avansului recent, acţiunile europene s-au tranzacţionat slab în cea mai mare parte a anului şi au rămas sub nivelul de dinainte de referendumul pentru secesiune.

Acţiunile au fost în special volatile după ce au alternat între câştiguri şi pierderi timp de 10 zile consecutiv.

Indicele FTSE 100 a crescut cu 0,41% la Londra, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,30%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,46%.

La Bucureşti, indicele BET a înregistrat un avans de 0,20%. Cea mai mare creştere a avut-o Electrica, de 0,74%, urmată de Banca Transilvania, de 0,43%.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO