Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile FP saltă cu 2% după reluarea răscumpărărilor zilnice

Acţiunile FP saltă cu 2% după reluarea...

Autor: Roxana Pricop

02.02.2016, 00:06 304
Titlurile Fondului Proprietatea (FP) s-au apreciat cu până la 2% în şedinţa de ieri, raportând cel mai mare avans din rândul companiilor incluse în in­dicele BET, principala referinţă a bur­sei, în contextul în care fondul a reluat răs­cumpărările zilnice după două săp­tă­mâni de pauză.
 
Investitorii au tranzacţionat ieri 6,9 milioane de acţiuni FP, în valoare de 5,06 milioane de lei. Fondul poate răs­cumpăra până la 25% din rulajul zilnic. Titlurile FP au asigurat peste un sfert din întregul rulaj al pieţei de acţiuni.
 
Fondul a reluat răscumpărările zil­nice de acţiuni începând de joi, 28 ia­nua­rie, după ce aceste operaţiuni au fost sus­pendate pe 12 ianuarie, fondul inten­ţio­nând să accelereze cel de-al şaselea pro­gram de răscumpărări printr-o ofertă pu­blică. Însă din cauza vola­tilităţii ridi­cate de pe pieţele de acţiuni, admi­nis­tratorul FP, compania Franklin Tem­pleton, a decis să amâne oferta pu­blică. Pe 14 ianuarie, FP a anunţat in­ten­ţia de a cumpăra 430 de milioane de ac­ţiuni pro­prii, cu o valoare de piaţă de peste 300 mil. lei în ziua anun­ţului. De obicei, astfel de oferte pre­supun un preţ mai ridicat decât cel din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO