Burse - Fonduri mutuale

Actiunile Lafarge Agregate au crescut cu 7,7% dupa rezultate

09.08.2007, 19:41 19

Actiunile producatorului de agregate pentru constructii Lafarge Agregate si Betoane (AGEM) au inregistrat o crestere de 7,7% in urma publicarii rezultatelor financiare a societatii pe primul semestru al acestui an. Tranzactiile derulate ieri cu actiunile Lafarge pe piata RASDAQ s-au perfectat la un pret mediu de 44,4 lei/ actiune. In ultimele trei luni, titlurile companiei au inregistrat o apreciere de 100%.
Lafarge a atins o cifra de afaceri de 62,2 mil. lei (18,8 mil. euro) in primul semestru, in crestere cu 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul obtinut de societate a fost de 5,3 mil. lei (1,6 mil. euro) fata de prima jumatate a anului 2006, cand compania a inregistrat pierderi de 1,6 mil. lei (0,45 mil. euro).
Veniturile din exploatare au crescut cu 69% fata de primul semestru al anului trecut, ajungand la valoarea de 61,3 mil. lei (18,5 mil. euro). Aceste rezultate au fost posibile datorita investitiilor de 25 mil. lei (7,9 mil. euro) facute de companie in scopul maririi si modernizarii capacitatilor de productie. Finantarea s-a facut din surse proprii si din imprumuturi de la actionarul majoritar.
Lafarge Agregate si Betoane face parte din grupul francez Lafarge, care mai detine in Romania societatile Lafarge Romcim si Lafarge Arcom Gips. Grupul francez va investi in acest an prin cele trei firme 20 mil. euro in dezvoltarea afacerilor cu agregate si betoane, potrivit reprezentantilor companiei.
Actionarul majoritar al companiei este Lafarge Ciment cu o participare de 84% la capitalul social, urmat de SIF Muntenia cu 10% din titluri.
Pentru anul 2006, compania a acordat dividende actionarilor in valoare totala de 8,6 mil. lei (2,4 mil. euro).
Ultima tranzactie din sedinta de ieri cu titlurile Lafarge Agregate si Betoane s-a incheiat la un pret de 42 lei/actiune, la care capitalizarea bursiera a companiei atinge pragul de 80 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO